Vandaag is de laatste dag om stemmen door te geven!

Vandaag, maandag 25 april, is de laatste dag dat je stemmen kan doorgeven. Stemmen in de Leesjury betekent dat je een rangschikking maakt van alle boeken uit jouw leeftijdsgroep. Het beste boek zet je op de eerste plaats, en het boek dat je het minst goed vond op de laatste. Je doet dus meer dan alleen je favoriete boek noemen. 

Stemmen als internetjurylid

Als je internetjurylid bent, stem je ten laatste via jouw pagina op de website (klik op 'Stemmen' in het menu onder 'Welkom' rechtsboven).  Denk goed na voor je gaat stemmen. Welke boeken vond je het leukst? Welk boek eindigt onderaan? Weet je nog waarom? Ben je zeker? Ben je echt heel zeker? Dan mag je stemmen. Met je eigen, unieke stem bepaal je mee welke boeken de prijs van de Leesjury krijgen!

Stemmen doorgeven als coördinator

Iedereen Leest verzamelt alle stemmen van de juryleden, telt ze op en bepaalt zo de winnaars van de Leesjury. Als coördinator geef je jullie stemmen eenvoudig door via de website. Hiervoor moet je al een werking hebben toegevoegd, en de leeftijdsgroepen hebben aangeduid.
Het favoriete boek komt op 1! Ook belangrijk om weten: als je de gezamenlijke top 8 van een klas doorkrijgt, vergeet dan niet te vermenigvuldigen met het aantal leerlingen dat stemde.