Wat is de internetjury?

Soms is het moeilijk om aan te sluiten bij een leesgroep in je buurt, omdat het praktisch niet lukt of omdat je gewoon meer zin hebt om in je eentje te lezen en te stemmen. Dan kan je terecht bij de internetjury.

Hoe werkt de internetjury?

Als internetjurylid lees je op eigen houtje alle boeken in jouw groep. Stemmen doe je via de website. 

Hoe pak je dat aan? 

  1. Registreer je en beslis met welke leeftijdsgroep je meeleest. Nu ben je officieel ingeschreven! (Ouders met meerdere kinderen die willen meelezen kunnen met één e-mailadres registreren en daar meerdere kinderen aan koppelen.)
  2. Bekijk welke boeken jouw groep dit jaar leest. 
  3. De boeken leen je gewoon in de bibliotheek. Vraag het wel eerst even na, want sommige bibs houden de boeken apart voor hun eigen leden van de Leesjury. 
  4. Je kan de boeken ook kopen in de boekhandel. Sommige boekhandels geven korting als je je lidkaart van de Leesjury toont!
  5. Lees de boeken en doe je zeg erover. Je kan je mening kwijt op de website of in je eigen leesdagboek.
  6. Als je alle boeken gelezen hebt, geef je op de website je stem door.
  7. Vier mee! In mei zijn er in heel Vlaanderen allerlei ontmoetingen met de auteurs en illustratoren. Internetjuryleden zijn hier vaak ook welkom. In mei maken we ook de winnaars bekend.

Wil je internetjury worden?

Ik registreer als

Voeg de juryleden toe

Adres
Inschrijven Internetjury Nieuwsbrief

Materialen bestellen

Voor internetjuryleden maken we een pakket met een leesdagboek, een potlood, een bladwijzer met de boeken van je leeftijdsgroep, een affiche en een lidkaart die korting geeft in sommige boekhandels. Dit kost 5 euro.