Startdagen voor begeleiders en coördinatoren

Op zaterdag 16 en 23 september 2023 kunnen coördinatoren en begeleiders van de Leesjury elkaar ontmoeten op de de nieuwe werkplek van Iedereen Leest in Antwerpen. Tot in de vroege namiddag staan workshops en lezingen op het programma. Daarnaast bieden we ook dit jaar online ontmoetingen aan in de tweede helft van september. Bekijk hier het programma en schrijf je in! 

uitwisseling tussen begeleiders

Startdagen in Antwerpen

Op zaterdag 16 en zaterdag 23 september nodigen we jullie voor de startdag van harte uit op de nieuwe werkplek van Iedereen Leest, het prachtig gerenoveerde Hotel Dumont met nieuwbouw vakbibliotheek in Antwerpen. Omdat de capaciteit beperkt is, organiseren we 2 dagen met een gelijklopende programmatie, telkens van 10u en tot 14u15. 

Voor coördinatoren is er een praatcafé en een sessie rond de Leesjury organiseren op school. Coach en leesbevorderaar Ilona Plichart zal sessies begeleiden voor zowel startende als ervaren begeleiders. Er is een sessie rond groepsdynamiek, een workshop rond interactief voorlezen en eentje over illustraties door Marita Vermeulen. We ronden telkens af met een auteurslezing.  Emma Thyssen (illustrator van de Voorleesweek 2023) is te gast op 16 september, op 23 september staat  Gerda Dendooven op het programma. 

Download het volledige programma-overzicht en info over de keuzesessies. Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht! 

Bekijk hier hoe je op onze nieuwe werkplek geraakt. De ontvangst verloopt via de Lange Leemstraat. 

Online ontmoetingen

Omdat we met de online startdagen van de afgelopen jaren veel coördinatoren en begeleiders bereikten die niet op de fysieke startdagen aanwezig konden zijn, blijven we die ook aanbieden. Zo komen er in de tweede helft van september sessies per leeftijdsgroep waarin we de geselecteerde boeken en de inspiratiefiches voorstellen. In die periode plannen we ook een digitaal uitwisselingsmoment voor coördinatoren. Hieronder kan je zien welk webinar wanneer plaatsvindt. 

  • Webinar groep 7 (donderdag 14 september: 20u-21u)
  • Webinar groep 2 (maandag 18 september: 20u-21u)
  • Webinar groep 6 (dinsdag 19 september: 20u-21u)
  • Webinar groep 5 (donderdag 21 september: 20u-21u)
  • Webinar groep 3 (maandag 25 september: 20u-21u)
  • Webinar groep 4 (dinsdag 26 september: 20u-21u)
  • Webinar groep 1 (woensdag 27 september: 20u-21u)
  • Digitaal praatcafé voor coördinatoren (donderdag 21 september: 9u30-11u)

Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht! 

Intervisie doorheen het leesjaar

De online intervisiemomenten voor begeleiders onder leiding van Ilona Plichart zijn intussen een vaste waarde en komen ook terug, dit keer op maandag 4 december (19u30 – 21u) en/of dinsdag 6 februari ’24 (9u30 – 11u).