Ontdek de titels van leesjaar '22-'23!

Het nieuwe leesjaar staat voor de deur, en daar horen nieuwe titels bij! De selectielezers hebben weer bergen werk verzet om voor elke leeftijdsgroep een gevarieerde lijst samen te stellen. Acht sprankelende boeken voor groep 1 tot 4, en zes al even schitterende boeken voor groep 5 tot 7.

juryleden lezen een Leejury-boek

De nieuwe titels

Er is een lijst voor elke leeftijdsgroep. Dat zijn in totaal vijftig boeken die wachten om gelezen en besproken te worden! In welk boek heb je het meest zin? Of heb je al een boek gelezen? Je kan je commentaar achterlaten op de website, gewoon doorklikken op de titel.

Leesjaar 2022-2023

Tijdens de zomer maken de leesgroepen zich klaar voor het nieuwe jaar. Een leesjaar van de Leesjury begint meestal in september. Inschrijven bij een leesgroep kan gewoonlijk tot aan het begin van het schooljaar. Internetjurylid word je wanneer je wil. Iedereen heeft tot donderdag 20 april om alle boeken op de lijst te lezen en om te stemmen. De winnaars maken we bekend op woensdag 3 mei. 

Wie kiest de boeken?

De selectieteams kiezen de boeken van de Leesjury. Voor elke leeftijdsgroep is er zo'n selectieteam. De mensen in die teams lezen bijna alle boeken die voor hun leeftijdsgroep verschijnen. Selectielezers zijn volwassenen, maar ook jongeren lezen mee in de selectieteams van de oudere leeftijdsgroepen!

Startpakket internetjury

Voor internetjuryleden maken we een pakket met een affiche, een leesdagboek, een potlood, een bladwijzer met de boeken van je leeftijdsgroep op, en een lidkaart die korting geeft in sommige boekhandels. Het pakket kost 5 euro.