Nancy Vercamer, Leesjury-coördinator van Assenede, is gestorven

We hoorden net het verschrikkelijk onwerkelijke nieuws dat Nancy Vercamer gestorven is. Ze werd amper 44. Nancy was sinds 2009 coördinator van de Leesjury in Assenede, en ze las mee met de selectieteams. Nancy was wat je een vaste waarde noemt: we kunnen ons geen tijd voorstellen dat ze er niét bij was.

nancy vercamer

'Dankzij het nominatielezen en mijn rol als coördinator lees ik boeken die ik anders niet zou lezen. Sommigen zijn niet mijn ding, maar anderen blijken dan weer een aangename verrassing te zijn. Ik vind het fijn als lezen me verrast.'

Nancy Vercamer

Nancy coördineerde de Leesjury in Assenede sinds 2009. Als coördinator pleitte ze graag voor Leesjury-werkingen zoals die van haar: zonder leesgroepen, maar mét de begeleiding en het warme hart van een betrokken coördinator. Bij Iedereen Leest waren we er altijd van onder de indruk dat ze alle geselecteerde boeken zelf las, zodat ze met alle juryleden een persoonlijk gesprek kon voeren. Behalve coördinator, was ze een trouw lid van de selectieteams, altijd in het team van groep 5 of 6. Ze was een soort collega-op-afstand, die op een vanzelfsprekende manier meedacht en alert was op onvolkomenheden of vergetelheden. We zullen haar open blik, haar ongelooflijk grote vakkennis en haar positieve ingesteldheid zo hard missen.

In 2018 interviewden we haar voor het toenmalige KJV-magazine. Je kan dat interview hier herlezen.