Inspiratievoormiddag 'De Leesjury op school'

Op woensdag 24 januari 2024 organiseren Iedereen Leest en bibliotheek De Krook in Gent voor het eerst samen een inspiratievoormiddag rond de Leesjury op school in De Krook. Leerkrachten komen vertellen hoe zij de Leesjury aanpakken op hun school, er is ruimte voor ervaringsuitwisseling en we ronden af met een auteurslezing! 

jongeren zitten bij elkaar om te praten over boeken op school

Doelpubliek

Scholen hebben er alle belang bij om te zoeken naar creatieve, motiverende en ondersteunende manieren om lezen voor het plezier en het praten over boeken te stimuleren. De Leesjury biedt hier een antwoord op en reikt handvaten aan om met een leesgroep van start te gaan op school. Op 24 januari willen we leerkrachten ondersteunen en inspireren die de Leesjury al organiseren op school of interesse hebben om een werking op te starten. We mikken dus in de eerste plaats op leerkrachten, zowel lager als middelbaar onderwijs, maar ook bibmedewerkers die scholen ondersteunen in een Leesjury-werking op school zijn die dag welkom!

Programma

We starten met een getuigenis van een leerkracht die de Leesjury organiseert op school en splitsen de groep op naar lager en middelbaar onderwijs. Els Carlier vertelt hoe zij de Leesjury organiseert op haar lagere school ‘t Klavertje Vier in Dilbeek. Wieneke Coupé licht toe hoe ze de Leesjury aanpakt op de Broederschool Hiëronymus in Sint-Niklaas (secundair onderwijs).

Daarna maken we tijd voor ervaringsuitwisseling. We ronden het programma af met een auteurslezing voor alle deelnemers samen door auteur Evelien De Vlieger, die dit jaar zowel in groep 3 als 4 geselecteerd is. Daarna is het tijd voor lunch.

Praktisch

Het onthaal start om 9u30, het programma om 10 uur. We ronden af om 13 uur. Het volledige verloop van de voormiddag is als volgt:

  • 09.30-10.00 uur: onthaal met koffie
  • 10.00-10.30 uur: getuigenis door leerkrachten Els Carlier en Wieneke Coupé
  • 10.30-11:10uur:  ervaringsuitwisseling
  • 11:10-11.30 uur: koffiepauze
  • 11.30-12.20 uur: auteurslezing door Evelien De Vlieger
  • 12.20-13.00 uur: lunch

De inspiratievoormiddag vindt plaats in bibliotheek De Krook in Gent. Info over de bereikbaarheid.

De inschrijvingen zijn intussen afgesloten. Wil je op de wachtlijst? Stuur een mailtje!