Kom naar het Leesjury-feest op 13 november!

Iedereen Leest organiseert het grote Leesjury-feest! 40 jaar KJV/de Leesjury, dat vieren we graag samen met jullie! Leden, niet-leden en oud-leden, begeleiders en coördinatoren, vrijwilligers, ouders: iedereen (van 4 tot 99) met een hart voor lezen is heel welkom. Na 9 november kan je geen tickets meer online kopen, enkel nog de dag zelf ter plekke. 

Programma

Per leeftijdsgroep is er een programma met voorleessessies, vertelmomenten, live-illustratie, signeersessies en nog veel meer. Op het podium zie je geweldige auteurs en illustratoren, die de voorbije 40 jaar in de prijzen vielen of recent vaak genomineerd werden. 
Bij de meeste activiteiten kan je gewoon binnenlopen (kom op tijd, want vol is vol!). Voor de workshops en de boekdate (aangeduid met een *) moet je bij inschrijving reserveren. Daarnaast zijn er nog een heel wat doorlopende activiteiten voor alle leeftijden.
Opgelet: er is nu één openingsmoment voor alle leeftijdsgroepen samen om 11 uur in Arenberg. Het openingsmoment in hetpaleis om 11u50 gaat niet meer door. 

Auteurs en illustratoren

Deze auteurs en illustratoren kan je op het feest ontmoeten: Anna Woltz, Annet Schaap, Benjamin Leroy, Bettie Elias, Brigitte Minne, Dimitri Leue, Dirk Nielandt, Edward van de Vendel, Georgien Overwater, Gerda van Erkel, Jan de Kinder, Jan Van Lierde, Janneke Schotveld, Jean-Claude van Rijckeghem, Johan Vandevelde, Joke van Leeuwen, Kristien Dieltiens, Leo Timmers, Luc Descamps, Marc de Bel, Marjolein Pottie, Mark Tijsmans, Mathilda Masters, Mattias De Leeuw, Melvin, Merel Eyckerman, Patrick Lagrou, Riet Wille, Riske Lemmens, Stefan Boonen, Sylvia vanden Heede en Tom Schoonooghe. 
 

Maak kennis met de aanwezige auteurs en illustratoren!

info over Benjamin Leroy
info over Annet Schaap
Info over Bettie Elias
INfo over Brigtte Minne
info over Dirk Nielandt
INfo over Dimitri Leue
INfo over Georgien Overwater
info over Edward van de Vendel
Info over Gerda van Erkel
info over Jan de Kinder
info over Jan van Lierde
info over Janneke Schotveld
info over johan vandevelde
info over Joke van Leeuven
Info over Kristien Dieltiens
info over Luc Descamps
Info over Leo Timmers
info over Marc de Bel
info over Mark tijsmans
info over Marjolein Pottie
INfo over Mathilda Masters
info over Mattias de Leeuw
info over Melvin
info over Merel Eyckerman
info over Riet Wille
auteur Leesjuryfeest
auteur Leesjuryfeest
auteur Leesjuryfeest
auteur Leesjuryfeest
auteur Leesjuryfeest
auteur Leesjuryfeest
auteur Leesjuryfeest

Tickets

  • Ticket: 5 euro per persoon (voor kinderen en volwassenen). 
  • Koop je tickets online t.e.m. 9 november via de webshop van Iedereen Leest of aan de kassa de dag zelf. Vanaf 10u30 kan je aan het onthaal van Arenberg of hetpaleis terecht (betalen kan cash of met payconiq, geen bancontact).
  • Reserveer zo snel mogelijk als je wil deelnemen aan de activiteiten met een *, want het aantal deelnemers is beperkt.
  • Vanaf eind oktober sturen we je inkombandje en programmafolder op! Vergeet dit niet mee te nemen op de dag zelf.

Praktisch

  • Onthaal: Je bent welkom in de Arenberg en hetpaleis vanaf 10u30. De feestelijke opening voor alle groepen samen start om 11 uur in de Arenberg. Niet te missen, dus kom dus op tijd!
  • Twee locaties: De Arenberg en hetpaleis liggen op enkele minuten wandelen van elkaar, dus hou bij het samenstellen van je programma rekening met de verplaatsingstijd, zeker wanneer je je in groep verplaatst! Zodra een activiteit gestart is, kan je niet meer binnen in de zaal. Kom dus op tijd.
  • Bereid je voor. Stel vooraf op je gemak je eigen programma samen, dat bespaart je keuzestress op de dag zelf.
  • Honger en dorst? Op beide locaties kan je je picknick opeten en iets drinken. Wie geen eten voorzien heeft, kan op de markt op het Theaterplein nog iets kopen. Hetgeluk in hetpaleis is open voor een drankje.

Locatie en bereikbaarheid

Kom liefst met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets! Hetpaleis en de Arenberg liggen op wandelafstand van het station Antwerpen-Centraal. 

hetpaleis - Theaterplein, Antwerpen > info over toegankelijkheid
Arenberg - Arenbergstraat 28, Antwerpen > info over toegankelijkheid

Kom je met de auto? Volg de parkeergeleiding in de stad naar een publieke parking. De borden tonen je waar er plaats vrij is. Er zijn verschillende publieke parkings in de buurt van het Theaterplein. Opgelet: omdat het markt is op zondag op het Theaterplein, kies je beter een andere parking in de buurt.