Dit zijn de boeken van groep 7

Nu zijn ook de zes titels bekend die de juryleden van groep 7 lezen tijdens het leesjaar 2021-2022. Van Moordgids voor lieve meisjes tot Wildevrouw: de lijst is gevarieerd, en bevat zowel young adult-boeken als literatuur voor volwassenen.

jongeren lezen boeken

De boeken van groep 7

Ben je tussen 16 en 18 jaar oud? Dan willen deze zes boeken door jou gelezen en besproken worden! In welk boek heb je het meest zin? Of heb je al iets gelezen? Je kan je commentaar achterlaten op de website, gewoon doorklikken op de titel.

Wil je meelezen?

Net als in de andere leeftijdsgroepen kan je aansluiten bij een leesgroep in je buurt. Inschrijven kan gewoonlijk vanaf de zomer tot het begin van het schooljaar. Een leesjaar van de Leesjury begint meestal in september. Je hebt tijd tot april om alle boeken op de lijst te lezen. Omdat groep 7 nog maar net gestart is, zijn er op dit moment nog niet veel bibliotheken of scholen die al een groep 7 hebben. Maar vraag er zeker naar!

Is er (nog) geen groep 7 in je buurt, of is het gewoon makkelijker voor je om op eigen houtje mee te doen? Dan kan je internetjurylid worden.

Wil je als volwassene meehelpen?

Als je al meedoet met de Leesjury, dan kan je je werking makkelijk uitbreiden naar groep 7. Alle promotiematerialen zijn bijvoorbeeld ook gericht op jongeren. Net als bij de andere groepen, voorziet Iedereen Leest inspirerende werkmodellen bij de boeken, en zorgt ze voor ondersteuning bij het opstarten en begeleiden van een leesgroep. Wil je zelf (nog) geen leesgroep opstarten? Dan kan je groep 7 toch nog promoten bij jongeren, en hen warm maken om internetjurylid te worden.