Breng ten laatste maandag 22 april je stem uit!

De deadline om je stem uit te brengen nadert snel. Je hebt nog tijd tot en met maandag 22 april. Met je eigen, unieke stem bepaal je samen met zo'n 15 000 andere juryleden mee welke auteurs en illustratoren de prijs van de Leesjury 2024 krijgen! De winnaars maken we op vrijdag 3 mei bekend. 

juryleden vullen stemformulier in

Stemmen is een serieuze zaak

Stemmen in de Leesjury betekent dat je een rangschikking maakt van alle boeken uit jouw leeftijdsgroep. Denk dus eerst goed na voor je je top 8 of 6 opstelt. Welke boeken vond je het leukst? Welk boek eindigt onderaan? Het beste boek zet je op de eerste plaats, en het boek dat je het minst goed vond op de laatste. Je doet dus meer dan alleen je favoriete boek noemen.

Stemmen doorgeven als jurylid

Als je als jurylid meeleest met een leesgroep, stem je daar. De mensen daar weten precies wanneer het tijd is om te stemmen, en wat er moet gebeuren.

Als je internetjurylid bent, stem je via jouw pagina op de website: klik in het menu onder 'Welkom' rechtsboven deze pagina op 'Stemmen'. 

Stemmen verzamelen en doorgeven voor coördinatoren en begeleiders

Begeleiders vinden op hun pagina op de site uitgebreide inspiratie en tips over hoe ze de stemmen van juryleden kunnen verzamelen


Als coördinator geef je de stemmen van de juryleden eenvoudig  door via je account op de website (klik op 'Stemmen invoeren' in het menu onder 'Welkom' rechtsboven). Hiervoor moet je al een werking hebben toegevoegd, en de leeftijdsgroepen hebben aangeduid.  Als je niet meer weet hoe het precies gaat, neem zeker eerst nog even deze info door!

jurylid kijkt in leesdagboek en brengt stem uit

© Michiel Devijver en Iedereen Leest

Bekendmaking winnaars

Op vrijdag 3 mei  maken we de winnaars bekend. Om 9 uur worden ze op de site onthuld met filmpjes.
De prijs van de Leesjury is volgens veel auteurs en illustratoren 'de mooiste prijs die je als kinderboekenschrijver kunt winnen'. Naast die grote eer, krijgen de winnaars van de Leesjury ook deze prachtige trofee. Kris Demey en Sam Vanbelle ontworpen een trofee in Leesjury-stijl die je opent als een boek.

(c) Michiel Devijver en Iedereen Leest