1000ste lid voor de Facebook-groep voor begeleiders

De besloten Facebook-groep ‘Begeleiders De Leesjury’ heeft de kaap van 1.000 leden bereikt! In die groep kunnen begeleiders en coördinatoren elkaar op een vlotte en laagdrempelige manier vinden. 

facebook-banner van de Leejury

Hechte community

Dertien jaar geleden, op 25 september 2009, richtten we de groep op om begeleiders en coördinatoren bij elkaar te brengen. Meer dan tien jaar later bewijst deze online community nog steeds haar nut.  Op een informele manier delen begeleiders en coörinatoren er hun tips en vragen ze advies bij collega’s. Foto’s van slotfeesten en jurybijeenkomsten passeren geregeld de revue, net zoals praktische werkvormen over een specifiek boek of ervaringen van de juryleden zelf.

Toen de KJV in mei 2021 de Leesjury werd en na de startdagen in september 2021, steeg het aantal van de Facebook-groep fors. Het afgelopen jaar waren meer dan 80% van de groepsleden actief betrokken. Met z'n allen plaatsten ze meer dan 160 berichten en 400 opmerkingen. 

Doe mee!

Word ook lid van de Facebook-groep ‘Begeleiders De Leesjury’!

Heb je geen Facebook? Dan kan je gewoon tips uitwisselen of vragen stellen via deze site. Wanneer je ingelogd bent als coördinator of begeleider, kan je bij elk geselecteerd boek delen hoe jij aan de slag ging als begeleider. Met vragen die eerder over de Leesjury-werking gaan dan over specifieke boeken, kan je terecht op het forum.