Sadie

Courtney Summers
Uitgeverij:
Volt
2e plaats in 2022 - 2023

Sadie en haar jongere zus Mattie groeien op in armoede. Hun moeder is drugsverslaafd en bijna nooit thuis. Wanneer ze definitief vertrekt, stopt Sadie met school en richt ze zich helemaal op de opvoeding van Mattie. Ze doet alles voor haar jongere zus. Maar dan wordt Mattie vermoord. Sadie koopt een auto en keert haar geboortedorp de rug toe. Ze heeft een beetje geld, een groene rugzak en een vlindermes. En ze wil wraak.

Beluister een stukje

Gaat lezen moeilijk? Heb je dyslexie? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Aan de slag met dit boek?

Ontdek onze inspiratiefiches voor in je klas of leesgroep:

Wat vond je van dit boek?

Verklap het einde niet, zo blijft het spannend voor andere juryleden.

Reacties

Anoniem

Geweldig boek.

Had dit in de bib zien liggen en meegepakt, en daarna gezien dat het op de leeslijst van school stond. Spijtig genoeg had ik al een ander gekozen.

Mijn reactie was ongeveer hetzelfde als die van Sofie: er waren momenten waar ik bijna in tranen was, en momenten die me toch wat beter deden voelen.

Absolute aanrader.

Sofie

Wauw. Dit boek had me van de eerste tot de laatste bladzijde volledig in zijn macht.
De podcastpassages zijn verfrissend en maken het boek een heel stuk spannender. De hoofdstukken met doorlopende tekst daarentegen zijn een hoop zwaarder om te lezen, maar dat zorgt voor een goede balans. Het boek is gewoonweg een enorme sneltrein.
Dat heeft ook te maken met het hartverscheurende, enorm pakkende en super spannende verhaal waarin je als lezer wordt meegezogen. Het is een krachtig boek, maar ook vervuld van wanhoop.
Het is onmogelijk om een boek als dit aan de kant te leggen, want je wilt gewoon zo graag weten wat er zal gebeuren.
"Sadie" is absoluut geen mooi verhaal en ik weet niet wat ik met het einde moet, maar ik weet wél dat dit boek heel krachtig in mijn geheugen gegrift is.