Heartstopper

Alice Oseman
Uitgeverij:
Van Goor
Leesjaar 2022 - 2023

Charlie heeft het moeilijk gehad toen zijn klasgenoten vorig jaar te weten kwamen dat hij homo is. Nochtans is hij vastbesloten om er dit jaar het beste van te maken. In zijn nieuwe klas ontmoet hij Nick, die twee jaar ouder is. Nick is grappig en al snel worden ze vrienden. Charlie voelt zich bij Nick helemaal op zijn gemak en na een tijd merkt Charlie dat hij voor Nick meer voelt dan alleen maar vriendschap. Charlie blijft met Nick afspreken, maar probeert zijn gevoelens te verbergen want verliefd worden op een hetero jongen kan alleen maar slecht aflopen. Of toch niet?

Beluister een stukje

Gaat lezen moeilijk? Heb je dyslexie? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Aan de slag met dit boek?

Ontdek onze inspiratiefiches voor in je klas of leesgroep:

Wat vond je van dit boek?

Verklap het einde niet, zo blijft het spannend voor andere juryleden.

Reacties

Sterre Coenen

Ik ben zeer grote fan van de Heartstopper-boeken! Er komen belangrijke onderwerpen in voor die zeker vaker in de spotlight moeten gezet worden. Het is een boek dat zeer vlot leest, zelf had ik dit uit in minder dan een uur. Je wordt als het ware in het verhaal getrokken. Heartstopper is absoluut een aanrader!  

Lore Eyckmans

Het boek leest zeer vlot. Zelf had ik nog nooit een graphic novel gelezen maar het is echt een aanrader. Het onderwerp wordt ook zeer mooi aangekaart en het is een perfect boek om even te ontspannen.