De prins en de naaister

Jen Wang
Uitgeverij:
Van Goor
3e plaats in 2022 - 2023

Parijs, 19de eeuw. Frances is een onderbetaald naaistertje met waanzinnig veel talent. Toevallig maakt ze furore met één van haar ontwerpen. Haar baas is woedend, maar zij mag aan het werk in het paleis! Frances krijgt de opdracht jurken te ontwerpen voor... de prins. Niemand mag weten dat de jonge prins Sebastian 's nachts uitgaat, verkleed als vrouw. Frances viert haar creativiteit bot. De prins en de naaister groeien naar elkaar toe. Maar hoe lang kunnen ze al die geheimen volhouden? 

Beluister een stukje

Gaat lezen moeilijk? Heb je dyslexie? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Aan de slag met dit boek?

Ontdek onze inspiratiefiches voor in je klas of leesgroep:

Wat vond je van dit boek?

Verklap het einde niet, zo blijft het spannend voor andere juryleden.

Reacties

Chaylo

Ik vond het boek zeer boeiend met een mooie moraal.

Hannah van Hofwegen

heel leuk

mooie illustraties 

een prachtig verhaal 

tot in de puntjes uitgewerkt

zeker een aanrader

het is leuk dat je niet direct ziet dat het is gebaseerd op een bestaand sprookje

    

Klara Willems

Het boek leek eerst niet zo leuk, maar toen ik het vanbinnen bekeek was het veel leuker. Het boek was al in 2 dagen uit. Heel tof! 

Mila Depré

Heel mooi en leuk boek.

super tof verhaal met belangerijke betekenis.

Zeker een aanrader.

Inge Goossens

Ik vond het een prachtig boek!    Toen ik het wou beginnen lezen dacht ik dat het een tekst zou zijn, maar het was zo mooi en kleurrijk.

 

 

Silya Achahbar

Ik vond dit een heel leuk boek. Het is leuk om te zien dat je altijd je zelf kan zijn. Er zal sowieso wel iemand zijn die van je zal houden.  Ook is het een stripverhaal en dat vind ik het tofste.

Amélie

Ik vond het een heel leuk verhaal.

Het is ook heel leuk dat het een strip is dat is eens iets anders.

Fien

Ik vond dit boek heel leuk! Ik heb mijn vriendinnen gezegd dat ze het eens moeten lezen.

 

Nore Roose

Toen ik het boek meenam naar huis dacht ik dat het een soort van sprookje zou zijn maar het is een tof en kleurrijk stripverhaal. Ik vind dat het boek/stripverhaal vlot is om te lezen, bij mij was het in 1x uitgelezen. Het is een echte aanrader voor wie niet zo houdt van lezen doordat er meer tekeningen dan tekst in staan.

Fran

Ik lees graag boeken en ik vind strips ook super tof, maar de combinatie van de twee is gewoon super.  Het boek las vlot en ik vind dat het boek voor jongens en voor meisjes bestemd is.

Een dikke aanrader, ik heb er weer een favoriet boek bij!

Sofie Verstappen

Ik dacht dat het zo een typisch sprookjesboek zou zijn, maar nee, het zijn kleurrijke stripverhaaltekeningen. De naaister zag er in het begin arm uit maar tegen het einde, als ze voor de prins ging werken, kleedde ze zich rijker. Dat zag je goed in de tekeningen. Ze had veel kleurrijkere kleding aan. Prins Sebastian is een jongen en een meisje wat niet raar overkomt. Ik vond het een heel speciaal verhaal. Ik vond het wel eens leuk dat het een stripverhaal was. Het was een boek vol verrassingen en er gebeurde dingen die je niet zou verwachten. Als ik jou was zou ik het echt lezen!!!!! 

Stan

Toen ik het boek pakte dacht ik dat het een gewoon boek was tot dat ik het thuis opende en zag dat het een 'strip' was. Ik vond het een leuk boek en heb het in 1 keer uitgelezen.