Boutje van de rommelberg

Mirjam Oldenhave, Rick de Haas
Uitgeverij:
Ploegsma
Winnaar in 2022 - 2023

Een stapel met stoelen, stofzuigers, koelkasten en nog veel meer: dat is de thuis van Boutje en zijn vader. Anderen vinden het misschien vuil en rommelig, maar voor Boutje is het een paradijs. Als een echte uitvinder knutselt hij er elke dag iets nieuws. Op een dag vindt hij tussen de spullen zelfs een gouden beeldje. Dan beginnen de problemen. Maar ook de avonturen!

Beluister een stukje

Gaat lezen moeilijk? Heb je dyslexie? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Aan de slag met dit boek?

Ontdek onze inspiratiefiches voor in je klas of leesgroep:

Wat vond je van dit boek?

Verklap het einde niet, zo blijft het spannend voor andere juryleden.

Reacties

ian

ik vond het een heel leuk boek! en ik had het einde totaal niet verwacht. En in het begin lijkt alles heel normaal maar dat is totaal niet waar en ik vind het ook heel leuk omdat ik ook graag knutsel!

echt een aanrader!!!

Alexander

Een topboek! Alles zit goed in dit boek: leuk verhaal, mooie tekeningen, toffe personages. Er zitten grappige momenten in, soms is het ook een beetje triestig. Boutje wil graag zijn papa terug uit de gevangenis en is ook erg creatief. 

Nell

Ik vind het leuk dat hij dingen van oud naar nieuw kan doen.  En ik knutsel ook graag.

Wout

Je leert dat niet alles moet weggegooid worden want je kan nog veel dingen gebruiken die je weggooit. Ik vond het een van de leukste boeken om te lezen.

Elena

Ik vond het in het begin saai maar eenmaal in het midden was het heel spannend! En een beetje zielig ook. Maar zeker een aanrader!

Nikkie Benoit

Ik vond het een mooi boek met zeer toffe tekeningen. 
Ik vond het leuk dat Boutje graag knutselde want zelf doe ik dat ook zeer graag. 
Boutje wil zijn vader bevrijden uit de gevangenis. Samen met Sisi bedenkt hij een plan om dit te doen slagen.
Of dit gaat lukken? Misschien? Daarvoor moet je het boek lezen. Ik raad het alvast aan.

Nele Van Langenhove

Ik vind het een heel leuk boek omdat er veel actie in zit en ook veel fantasie. De tekeningen zijn heel mooi en het verhaal is gewoon super tof!!

Valeria

Ik vind het een super mooi en leuk boek. De tekeningen zijn ook heel mooi. Ik vind het ook leuk omdat Boutje van knutselen en van rommel houdt omdat ik daar ook van hou. Ik zou het boek zeker aanraden! 

Alixe

Ik vind het boek leuk omdat het soms een beetje spannend is maar het is ook een heel lang verhaal en dat vind ik ook heel fijn.

Ik heb er echt van genoten, ook omdat Boutje heel erg van rommel houdt. Ik zou het ook echt aanraden aan mijn klasgenoten.

Liv

Ik vond het een heel leuk boek omdat er mooie tekeningen in staan en omdat het op een gegeven moment wel heel spannend was, bijvoorbeeld toen ze Boutje zijn vader probeerden te redden.

rosie

Zo leuk!

Mithran

Ik vond het een heel leuk boek want Boutje houdt heel erg veel van Ed en het is best avontuurlijk maar het is wel een beetje te lang.

julie

Ik vond het een leuk boek, echt tof!

Als ik zou moeten kiezen wie ik zou zijn, dan was dat Ali.

Isaline

Boutje was een leuk boek.

Ik heb er echt van genoten.

Ik vond het ook spannend dat hij zijn papa uit de cel ging halen, maar dat was moeilijk.

Fijn dat het ook gelukt is. 

Ik had heel veel plezier aan het boek. 

Ik hoop zelfs dat er nog boeken van Boutje komen.

Henry

Boutje woont in een woonwagen en houdt heel veel van zijn papa. Hij kan heel veel maken van rommel. Hij had ook nog een rijke vriendin. Het is een heel leuk boek. 

Donatella

Ik heb het boek graag gelezen omdat het veel ging over de vriendschap tussen Boutje en zijn rijk vriendinnetje. Ik knutsel zelf ook heel graag .

Ilza sabbe

Ik vind het boek niet zo leuk omdat ik het redelijk saai vind. En wat ik weet is dat het over een jongetje gaat dat Boutje heet en dat zijn papa heel sterk is. En zijn huis wordt weggenomen. En zijn papa wordt ook meegenomen naar het politiebureau omdat ze een gouden beeldje hebben gevonden en dat gouden beeldje was gestolen en de politie denkt dat zij het gouden beeldje hebben gestolen. 

Olivia

Ik vond het een leuk boek want ik hou ook veel van knutselen en Boutje nog veel meer. In het begin vonden ze geen plek om te wonen en dan op een rommelberg. Ik vond het gewoon leuk.

Lou

Ik knutsel graag dus ik vind het leuk dat Boutje de knutselkoning is. En die alles voor zijn papa geeft. En dat hij de creatiefste ideeën heeft. En dat hij een heel leuke vriendin maakt. Dat hij toffe plannen maakt om zijn papa terug te krijgen. En een geluk bij een ongelijk dat hij een vriendelijke man tegenkomt die hem wil helpen met zijn papa terug te krijgen.

Sien

Ik vind het een leuk boek. Boutje is een knutselkoning want hij knutselt graag en hij is super creatief .Ed is lief en heeft supergrote spieren. Samen reizen ze de hele wereld rond op zoek naar een geschikte plek . Dan komen Boutje en Ed eindelijk op een leuke plek maar dan komen er weer problemen.

 

 

Cathérine Van Herck

Het was een heel leuk verhaal.

En ik vond het een heel klein beetje droevig.

Maar in het algemeen was het een leuk boek.