Zeevonk

Wendy Huyghe
Uitgeverij:
Pelckmans

Tijdens een storm vergaat de vissersboot van Antoine, de papa van Lena. In de stad Oostende fluisteren kwatongen dat de tragedie deels de schuld was van Antoine, aangezien hij uitvoer tijdens stormweer. Lena gelooft er niets van. Niemand kende de Noordzee zoals haar papa. Volgens haar heeft een mysterieus zeemonster er iets mee te maken. Omdat niemand luistert, gaat Lena na de begrafenis zelf op onderzoek. 

Een ontroerend verhaal over verlies en veerkracht. Met op de achtergrond de zee, die neemt, maar ook geeft. 

Beluister een stukje

Gaat lezen moeilijk? Heb je dyslexie? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Wat vond je van dit boek?

Verklap het einde niet, zo blijft het spannend voor andere juryleden.

Reacties

Sofie Verstappen

Het verhaal begint alsof het echt kan gebeuren maar blijf het ook zo? Je leeft je hellemaal in in wat er gebeurt. Je snapt met wat de hele familie het moeilijk heeft maar Lena is de enige die er echt mee bezig is. Wat ze doet is heel moedig en ik snap hellemaal met wat ze het moeilijk heeft. Het is een super indringend boek en is het ook fantasie? Je zal het te weten komen als je het boek leest.  

A.V.L

Het boek was in het begin niet zo interessant voor mij, maar meer naar het einde toe werd het spannender. Dat is ook de reden dat ik het einde van het boek op één avond heb uitgelezen. Het is een mengeling van zowel liefde en vriendschap, maar ook een mengeling van verdriet en rouw.

annelotte hermans

Mijn familielid heeft dit boek geschreven, dit is zeker een aanrader.