Zeevonk

Wendy Huyghe
Uitgeverij:
Pelckmans
Leesjaar 2023 - 2024

Tijdens een storm vergaat de vissersboot van Antoine, de papa van Lena. In de stad Oostende fluisteren kwatongen dat de tragedie deels de schuld was van Antoine, aangezien hij uitvoer tijdens stormweer. Lena gelooft er niets van. Niemand kende de Noordzee zoals haar papa. Volgens haar heeft een mysterieus zeemonster er iets mee te maken. Omdat niemand luistert, gaat Lena na de begrafenis zelf op onderzoek. 

Een ontroerend verhaal over verlies en veerkracht. Met op de achtergrond de zee, die neemt, maar ook geeft. 

Beluister een stukje

Gaat lezen moeilijk? Heb je dyslexie? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Aan de slag met dit boek?

Ontdek onze inspiratiefiches voor in je klas of leesgroep:

Wat vond je van dit boek?

Verklap het einde niet, zo blijft het spannend voor andere juryleden.

Reacties

hannah

Het was een prachtig boek, vanaf het begin was het meteen fantastisch. Het was soms verwarrend dat ze met "jij" of "jou" de papa bedoelde maar ik heb het in een ruk uit gelezen! En ik ben naar de film gaan kijken. 

Lina Willemsens❤️

Ik vond het een mooi boek veel avonturen en belevenissen!

Amélie Van Herck

Ik vond het boek in het begin niet zo leuk maar tegen het einde vond ik dat het steeds leuker werd. Het is wel niet een boek dat ik normaal zou lezen.

Sofie Verstappen

Het verhaal begint alsof het echt kan gebeuren maar blijf het ook zo? Je leeft je hellemaal in in wat er gebeurt. Je snapt met wat de hele familie het moeilijk heeft maar Lena is de enige die er echt mee bezig is. Wat ze doet is heel moedig en ik snap hellemaal met wat ze het moeilijk heeft. Het is een super indringend boek en is het ook fantasie? Je zal het te weten komen als je het boek leest.  

A.V.L

Het boek was in het begin niet zo interessant voor mij, maar meer naar het einde toe werd het spannender. Dat is ook de reden dat ik het einde van het boek op één avond heb uitgelezen. Het is een mengeling van zowel liefde en vriendschap, maar ook een mengeling van verdriet en rouw.

annelotte hermans

Mijn familielid heeft dit boek geschreven, dit is zeker een aanrader.