Voor altijd : Romeo en Julia : een vleselijk liefdesverhaal

Pepijn Lievens
Uitgeverij:
Lannoo
Leesjaar 2022 - 2023

De Veronalaan is een rustige winkelstraat. Pal naast elkaar zijn twee slagerijen, uitgebaat door twee families: de familie Vandersmissen en de familie Idrissi. Sinds jaar en dag zijn de families gezworen vijanden. Julia Vandersmissen en Rowad Idrissi groeien op naast elkaar, te midden van deze vijandigheid. Wanneer ze 15 jaar zijn, worden ze verliefd. Op elkaar. Dat mag natuurlijk niet. Daarom spreken ze in het geniep af. Maar een geheime liefde blijft nooit lang geheim...

Beluister een stukje

Gaat lezen moeilijk? Heb je dyslexie? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Aan de slag met dit boek?

Ontdek onze inspiratiefiches voor in je klas of leesgroep:

Wat vond je van dit boek?

Verklap het einde niet, zo blijft het spannend voor andere juryleden.

Reacties

Elena

Ik vond het een geweldig boek!

Al na een paar delen werd ik helemaal meegezogen in het verhaal. Ik had al heel veel boeken gelezen maar dit was mijn eerste roman. Ik las dit boek dan ook uit in minder dan 3 dagen. Door de korte hoofdstukken ben je als je begint met verder lezen ook weer helemaal mee. Als ik nu iemand een kort en mooi boek moet aanraden zeg ik altijd dit boek!

Nore Roose

Ik vond het een mooi en emotioneel verhaal. Al vond ik het af en toe een beetje vergezocht naar invullingen tussen het verhaal door. Ik zelf heb nog nooit het verhaal van Romeo en Julia gehoord of gelezen dus daardoor was ik heel benieuwd naar dit boek. Ik zeg niet dat het 1 van de meest mooie verhalen ooit is, maar ik raad het wel aan als je net zoals ik benieuwd bent naar het verhaal van Romeo en Julia of als je gewoon eens zin hebt in een romantisch verhaal. Zelf vind ik dat het verhaal vlot te lezen is doordat er niet zoveel tekst staat op de bladzijdes zelf.

Amélie

Ik vond het een heel leuk boek. Echt een aanrader voor iedereen die van een romantisch verhaal houdt. Zelf kon ik niet stoppen met lezen.

Sofie Verstappen

Ik vond het tof dat Julie en Rowad een geheime liefde hadden en ze om elkaar gaven. Dat ze bijna alles hetzelfde hadden was wel cool vond ik (ze hadden bijvoorbeeld dezelfde fiets). Ik zou naar Parijs gaan wel zien zitten met mijn lief alleen zou ik het misschien niet durven. Als ik in die situatie zat, zou ik misschien wel hetzelfde doen als zij deden.  

Chaylo

Ik heb het wel meeslepend gevonden. En het contrast tussen horror (op het einde) en romance is heel interessant en boeiend.

Selena

Ik vond het een heel goed verhaal, goed geschreven. Zou ik aanraden aan een persoon die van romantisch houdt. Het enige negatief punt over het boek is de stereotypes die daar gebruikt worden, die kunnen soms wel een beetje beledigend zijn.

Chaima

Mijn favo boek!

Een echt liefdesverhaal waarvan ik droom (behalve natuurlijke het gruwelijke einde) en leuke komische personages waarin ik me kan inleven. Het is makkelijk om te lezen (een namiddag omg).

Stan

Ik vond het boek wel leuk, alleen wordt het pas op het einde spannend. 

Klara Willems

Het is een geweldig boek! Het komt echt over en het is heel origineel om een eigentijdse versie te maken van Romeo en Julia.

Het is een van de leukste boeken die ik al gelezen heb. Echt een aanrader!

Mila Depré

Het is een leuk maar spannend boek; zeker een aanrader als je van spannende maar ook verwarrende verhalen houdt

Renée

Ik vind het echt een supermooi boek! Het is ook makkelijk om te lezen, niet te dik, niet te dun en supermooi. Een echte aanrader!

Fran

Ik vind het een super mooi verhaal! Een echt liefdesverhaal. Eigenlijk is het verhaal hetzelfde als Romeo en Julia, maar het is in een modern jasje gestoken. Heel leuk om te lezen! Als je het verhaal Romeo en Julia nog niet kent, is dit boek lezen een heel leuke manier op het verhaal te leren kennen! Het is wel nog een schokkende einde, maar wel een mooi einde (ik zeg niet dat het een gelukkig einde is). De moeite om te lezen!