Mijn moeder is een gorilla (en wat dan nog)

Frida Nilsson, Martijn Van der Linden (ill.), Femke Muller (vert.)
Uitgeverij:
Querido

Jonna woont in een weeshuis. Op een dag komt een gorilla langs om iemand te adopteren. Wanneer ze Jonna kiest, is die niet blij. Een gorilla als familie? Dat hoort toch niet? Jonna wil weglopen. Maar dan ontdekt ze dat die gorilla heel lief is. Ze begint te genieten van hun leven samen. Tot iemand hen weer uit elkaar probeert te halen. Jonna is niet van plan om dat te laten gebeuren. Ze komt in opstand, en hoe! 

Wat vond je van dit boek?

Verklap het einde niet, zo blijft het spannend voor andere juryleden.

Reacties

Auréline; 8 jaar

Ik vond het een heel leuk boek om te lezen. Ik kon het niet opzij leggen, ik wou steeds verder lezen. Ik leefde helemaal mee met Jonna met alles wat ze beleefde en zeker toen ze terug moest naar het kindertehuis. Het was ook zeer grappig hoe Gorilla steeds plannetjes maakte voor alles zeker om meer geld te verdienen. 

Inaya; 9 jaar.

Een leuk en spannend boek. Er staan leuke tekeningen in. Ik droomde om zelf ook een gorilla als mama te hebben, dan zou ik ze even hard knuffelen en plezier mee maken. Heel het verhaal is top. Ik leefde helemaal mee met het verhaal, werd ook boos als ze terug moest naar het kindertehuis. Al geloofde ik ook meteen dat gorilla wel een plan zou hebben om haar te redden uit het kindertehuis. De plannetjes om meer geld te verdienen vond ik grappig. Soms waren enkele woorden moeilijk, maar mama hielp dan even mee. Ik vond het ook leuk dat Jonna leerde fietsen en niet bang was om te vallen.