Let goed op : een verhaal in tien stappen

Jason Reynolds
Uitgeverij:
Condor
Leesjaar 2022 - 2023

De schoolbel gaat. Iedereen haast zich naar buiten. Tien leerlingen gaan op weg naar huis. Iedere leerling krijgt een verhaal in deze verhalenbundel, goed voor tien verhalen die uiteindelijk verweven worden tot één verhaal. Een meisje maakt lijstjes, een groepje jongens steelt geld, een jongen is doodsbang van de hond van zijn buurman en nog veel meer. Over onderweg zijn. En over het leven. 

Beluister een stukje

Gaat lezen moeilijk? Heb je dyslexie? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Aan de slag met dit boek?

Ontdek onze inspiratiefiches voor in je klas of leesgroep:

Wat vond je van dit boek?

Verklap het einde niet, zo blijft het spannend voor andere juryleden.

Reacties

Amélie

Ik vond het niet echt een leuk boek. Sommige delen waren wel leuk maar sommige ook niet. Maar hoe het boek is opgebouwd, is wel goed gevonden.

Nore Roose

Het boek was vlot om te lezen en was in een 3-tal dagen uitgelezen. Een aantal verhalen waren vrolijk en andere dan weer droevig maar er was altijd wel een tof stuk. Enkel het 1ste verhaal was voor mij toch met iets te veel details. Maar het is een echte aanrader omdat er voor iedereen wel een verhaal is dat bij hem of haar past. Al de verhalen zijn met elkaar verbonden doordat ze volgens mij allemaal op dezelfde school zitten en verschillende personages komen voor in andere verhalen. Het concept van de schrijver was heel mooi en ligt dicht bij hoe dat jongeren zich voelen. Al was er voor mij geen verhaal waar ik me in kon vinden.

Sofie Verstappen

Het eerste verhaaltje vond ik een beetje raar maar na een paar verhaaltjes was het super tof om het boek te lezen want ik ontdekte dat er in het ene verhaal dezelfde naam voorkwam als in het andere verhaal. Ik vond het ook heel knap dat de jongen zo sterk in zijn schoenen stond. 

Klara Willems

Ik vond het niet zo een leuk boek omdat ik mij in geen van de verhalen kon herkennen. Het concept van het boek was wel goed gevonden.

Merel Ilsbroekx

Zeer tof. Er is voor iedereen wel een verhaal waar ze zich in kunnen vinden. Ik raad het aan.

Sam coucke

Leuk, tof en grappig boek zeker een aanrader voor alle kinderen die graag  een leuk en grappig boek lezen.