Het dorp van de zwaluwen : Oradour-sur-Glane

Marc De Bel
Uitgeverij:
Pelckmans

Het is zaterdag 10 juni 1944. In het Franse dorpje Oradour-sur-Glane gaat het leven zijn gangetje. De oorlog heeft niet veel impact op het dorpje van de zwaluwen. Maar dan rijden een hele troep Duitse soldaten het dorpsplein op. Het dorp moet boeten voor wat het Franse verzet - de maquisards - het Duitse leger in de weg heeft gelegd. Door de ogen van de achtjarige belhamel Roger, de achttienjarige voetballer Robert, zijn vriend Armand en juf Denise van de lagere school volgen we het relaas mee van deze afschuwelijke dag.

Beluister een stukje

Gaat lezen moeilijk? Heb je dyslexie? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Wat vond je van dit boek?

Verklap het einde niet, zo blijft het spannend voor andere juryleden.

Reacties

Nore Roose

Ik vond het een aangrijpend en meeslepend verhaal. Al was het verhaal redelijk verwarrend in het begin door de vele personages. Ik raad het boek aan voor personen die graag verhalen over oorlog of waargebeurde verhalen lezen. Het verhaal is ook een aanrader voor als je het stadje hebt bezocht en je er meer over wilt weten of de bewoners beter wilt leren kennen.

Merel Ilsbroekx

Dit boek was zeer meeslepend, ik kon me echt inleven in de personages. Ik heb een paar jaar geleden Oradour-sur-Glane bezocht en het was echt tragisch.

Amélie

Ik vond het een leuk en meeslepend boek. Maar soms ook verwarrend.

Stan

Ik vond het wel een goed boek maar omdat er zoveel verschillende rollen waren snapte ik het niet helemaal.