Als vuur

Sara Lövestam, Femke Muller (vert.)
Uitgeverij:
Querido

In Stockholm zouden de wegen van de vijftienjarige Anna en Lou elkaar nooit gekruist hebben. Lou’s familie is erg rijk, terwijl Anna’s vader zijn best moet doen om elke maand rond te komen. Ze lijken niets met elkaar gemeen te hebben. Dat verandert wanneer de meisjes dezelfde veerboot nemen naar een Zweeds eilandje. Lou en Anna worden langzaam verliefd op elkaar, maar Lou durft thuis niet te vertellen dat ze op een meisje valt. Zal hun liefde ook kunnen overleven na de zomer?

Beluister een stukje

Gaat lezen moeilijk? Heb je dyslexie? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Wat vond je van dit boek?

Verklap het einde niet, zo blijft het spannend voor andere juryleden.

Reacties

Zaina Ahmad

Ik vind het een heel leuk boek. Ik heb ervan genoten en het in een ruk uitgelezen.

Floor

Zeer leuk boek, blijft een boeiend verhaal.

Elene Blomme

Ik vond het boek een minus. Saai en ik was ook ongeïnteresseerd. Ik zou het voor mensen aanbevelen die van boeken over liefde en vriendschap houden. Zelf vind ik het echt geen leuk boek...

Francine

Ik vond het in het begin een minder goed boek omdat ik niet wist wie nu jongens waren en wie meisjes waren, ik moest ook  daar lang naar zoeken. Maar als ik het dan wist dan ging het ineens snel en wilde ik niet meer stoppen met lezen. Een leuk boek dat ik wel aan mensen zou aanraden. 

 

 

Alice

Ik vond het boek een beetje saai. Omdat er weinig spanning en veel liefde is. Maar er waren natuurlijk ook leuke stukjes zoals wanneer ze netten uitzetten en als ze grapjes maken over vliegende zeehonden.

Urielle.R

Ja het was in het begin niet interessant.

Maar op het einde is er maar één interessante ding...

namelijk als ze na de vakantie nog steeds samen zullen zijn.

 

Alice

Ik vond het boek een beetje saai. Omdat er weinig spanning en veel liefde is. Maar er waren natuurlijk ook leuke stukjes zoals wanneer ze netten uitzetten en als ze grapjes maken over vliegende zeehonden.

Nora

Ik vond het boek in het begin heel saai maar aan een bepaald moment begon het beter te worden maar het was toch niet mijn boeksoort dat ik het leukste vond. Vooral op het einde begon het spannend te worden.

Tuur Cools

Ik vond het een leuk boek. Een beetje raar. Ook een klein beetje spannend. En ik denk dat dat een leuk eiland is. Ik zou er ook wel een huisje willen.

Xander Van Hese

Het lijkt me een leuk boek

Ik vind het boek heel mooi. Je voelt de spanning tussen de twee meisjes en wilt uiteindelijk zelf dat ze hun liefde aan elkaar gaan verklaren. Echt heel spannend boek en vol liefde.