Dank je wel van de winnaars van 2024

De eerst prijs halen bij de Leesjury is een hele eer. Dat vertellen ze je zelf in deze berichten. Zie ze stralen!

Groep 2: Marieke van Hooff & Isabelle Geeraerts

Een trui om in te wonen van Marieke van Hooff en illustrator Isabelle Geeraerts won in groep 2.

Isabelle Geeraerts maakte uit pure blijdschap een deze bewegende tekening. En Marieke Van Hooff bezorgde ons deze juichende woorden:

'Zo ontzettend blij dat jullie Walcha en zijn wollige wereld in jullie hart hebben gesloten. Het was al een eer om genomineerd te zijn voor de leukste jury van het land, maar dat we ook zouden winnen hadden we nooit verwacht! Dank jullie wel!'

Groep 3: Maranke Rinck & Martijn Van der Linden

In groep 3 won Meesterkok, uit de reeks over Bob Popcorn, van Maranke Rinck en illustrator Martijn Van der Linden. Vanuit Parijs sturen ze met z'n drieën dit bericht:

'Lieve allemaal, vanaf ons vakantieadres in Parijs staan we te juichen! Bob Popcorn Meesterkok is door groep 3 gekozen tot de winnaar van de Leesjury. Dat maakt ons ontzettend blij. Dank jullie wel voor het lezen en het stemmen! Nu gaan we gauw een grote schaal popcorn maken.'

Maranke, Martijn & Bob
dank je wel van de auteur en illustrator van Bob Popcorn

Groep 4: Sanne Rooseboom & Sophie Pluim

Sanne Rooseboom en illustrator Sophie Pluim wonnen in groep 4 met Mot en de metaalvissers. In deze video dankt Sanne Rooseboom alle juryleden: 

Video

Sophie Pluim stuurde deze geweldige dank-je-wel-tekening, die recht uit het boek lijkt te springen:

Groep 6: Reine De Pelseneer

Een unicum! Alles wat groots voelt van Reine De Pelseneer en Het weeshuis in de azuurblauwe zee van TJ Klune delen de eerste plaats in groep 6! De auteurs bedanken de juryleden in deze video's. Klik op CC om de ondertitels aan te zetten bij TJ Klune. 

Dankwoord Reine De Pelseneer

Video

Dankwoord van TJ Klune

Video

Groep 7: Zoulfa Katouh

In groep 7 haalde Zolang de citroenbomen bloeien van Zoulfa Katouh de eerste plaats. In dit filmpje laat ze weten hoe blij ze is met de prijs:

Video

Alle winnaars op een rij

Zeven leeftijdsgroepen, zeven winnaars. Hier zie je ze allemaal op een rij, met daarbij ook de boeken die op de tweede en de derde plaats eindigden.

Affiche met de winnaars van 2024

Naar goede gewoonte is er een affiche die alle winnaars netjes op een rij zet. Wil je zo'n affiche aan je muur? Dat kan!