Dank je wel van de winnaars van 2022

De Leesjury winnen betekent veel voor auteurs en illustratoren, want deze prijs krijgen ze van de kinderen en jongeren zelf! De winnaars van groep 3, 4, 5 en 6 maakten een filmpje waar ze jullie bedanken. Bekijk ze hier!

Reine De Pelseneer en Richard Verschraagen (ill.)

Auteur Reine De Pelseneer en illustrator Richard Verschraagen winnen in groep 3 met Frank en Stijn. Richard Verschraagen toont meteen het tweede boek over Frank en Stijn (en fluistert dat er ook een derde deel in de maak is..!).

Reine De Pelseneer

Video

Richard Verschraagen

Video

M.G. Leonard en Sam Sedgman

Sam Sedgman signeert in De Groene Waterman
©Sam Sedgman

In groep 4 staan de Britse M.G. Leonard en Sam Sedgman op de eerste plaats, met De juwelendief. Ze stuurden deze reacties. "Het betekent voor een auteur altijd meer wanneer de prijs komt van de mensen die het boek gelezen hebben en het geweldig vinden!" zegt M.G. Leonard vanuit haar schrijfkamer. 

Sam Sedgman was in mei toevallig op weekend in Antwerpen en haalde de Leesjury-trofee op in boekhandel De Groene Waterman! Natuurlijk maakte hij van de gelegenheid gebruik om zijn boeken te signeren.

In de reeks Dader op het spoor, waar De juwelendief het eerste boek van is, zijn ondertussen ook al meer delen verschenen!

M.G. Leonard

Video

Sam Sedgman

Video

Evy Danckers en Tamara Lodewijckx (ill.)

Eindspel van Evay Danckers, met illustraties van Tamara Lodewijckx, won in groep 5. Ze vertellen samen hoe blij ze daarmee zijn. (Het feest waarover ze spreken, vond plaats op 7 mei 2022 in Leuven. Hier lees je een verslag!)

Video

Jennifer Donnelly

De Amerikaanse Jennifer Donnelly won met Stiefzus in groep 6. Ze bedankt niet alleen de juryleden. "Bedankt ook aan alle Leesjury-begeleiders die zoveel werk achter de schermen doen. Jullie werk wordt zeer geapprecieerd!" zegt ze.

Video

Alle winnaars op een rij

Hier zie je welke boeken in het leesjaar 2021-2022 in de prijzen vallen. Van elke leeftijdsgroep krijg je de top 3. Zit jouw favoriet erbij?