Met een gezellige startbijeenkomst en een feestelijk slot zet je mijlpalen in een leesjaar. Maar hoe organiseer je zoiets? En hoe kan Iedereen Leest je helpen?

Hoe begin je het leesjaar?

Neem de tijd om het leesjaar te starten. Zo benadruk je meteen het belang van de opdracht van de juryleden. Overloop de afspraken, stel de boeken voor en maak alvast kennis met elkaar.

Hoe sluit je het leesjaar in stijl af?

De boeken zijn gelezen, de stemmen zijn geteld en de winnaars zijn bijna bekend. Dat betekent dat het tijd is om te feesten! Verzamel juryleden en sympathisanten, nodig een auteur uit, puzzel boekenzoektochten in elkaar... Laat je inspireren door deze voorbeelden! 

Activiteiten voor een slotfeest

Er zijn heel wat mogelijkheden om actief of creatief aan de slag te gaan met de gelezen boeken op een slotfeest. Laat je inspireren door deze voorbeelden! 

Wat doet Iedereen Leest?

Bij het begin van het leesjaar organiseert Iedereen Leest startdagen voor coördinatoren en begeleiders. In mei maakt ze de winnaars van de Leesjury bekend. In die periode ondersteunt ze ook auteursontmoetingen, en organiseert ze een slotevenement voor de oudste juryleden. 

© Michiel Devijver | Iedereen Leest